Nieuwe Prinsengracht 89  1018 VR  Amsterdam   020 623 05 66  info@lezen.nl Stichting Lezen op Twitter Stichting Lezen op FacebookNieuwsbrief         Frysk  English  Contact  Login

Lezen 3, 2020

Jaar: 
september 2020
  • Het komende wetenschappelijke congress van Stichting Lezen gaat over lezen in het digitale tijdperk. Literatuurwetenschapper Inge van de Ven en mediawetenschapper Dan Hassler-Forest nemen alvast een voorschotje. Centraal staat de vraag of door het enorme aanbod van audiovisuele prikkels in de media de leesvaardigheid steeds verder achteruit holt of om plaats daarvan door de combinatie van media een nieuwe creatieve vorm van geletterdheid gaat ontstaan.
  • Aandacht ook voor tien jaar De Weddenschap met verhalen uit de praktijk die laten zien waarom meedoen de moeite waard is.
  • Enthousiasme uit de praktijk van leesbevordering is ook volop te vinden in een gesprek met drie inspirerende bibliothecaressen die waren genomineerd voorde eretitel NBD Jeugdspecialist van het jaar.
  • Gershwin Bonevacia had als kind een hekel aan taal. Nu is hij stadsdichter van Amsterdam en gepassioneerd: ‘vanuit een scheve fundering is mijn liefde voor de taal gegroeid’.
  • Veertien delen verschenen er al in de prentenboekenserie over prinses Arabella. Hoog tijd voor een kijkje in het atelier van de maakster van het Prentenboek van de Kinderboekenweek Mylo Freeman.

Reeks

Lees dit tijdschrift en neem een abonnement

Downloaden

PDF-pictogram lezen_3-2020_lr.pdf