Nieuwe Prinsengracht 89  1018 VR  Amsterdam   020 623 05 66  info@lezen.nl Stichting Lezen op Twitter Stichting Lezen op FacebookNieuwsbrief         Frysk  English  Contact  Login

Tijdschrift Lezen viert het vijftigste nummer

Datum: 
5 september 2018

Lezen is hét toonaangevend tijdschrift voor professionals die zijn betrokken bij de leesopvoeding: studenten, bibliothecarissen, uitgevers, leerkrachten, docenten, boekhandelaars, wetenschappers, redacteuren, medewerkers van de kinderopvang en anderen. Al twaalfeneenhalf jaar houdt Stichting Lezen in haar gratis magazine de dertienduizend abonnees op de hoogte van een breed scala aan onderwerpen. Elk kwartaal brengt Lezen smaakmakende artikelen over trends in het jeugdboekenvak, reportages over succesvolle projecten en interviews met auteurs, illustratoren en wetenschappers. Wie Lezen leest, blijft bij. Zowel op het vlak van onderzoek, leesbevordering en literatuureducatie, als op het gebied van het nieuwe boekenaanbod en alles wat daarmee verband houdt.  Het tijdschrift laat zien hoe de doorgaande leeslijn steeds opnieuw vorm krijgt met als doel jonge kinderen te laten opgroeien tot lezers .

Het vijftigste nummer van Lezen is een feestelijk nummer. Het opent met een interview met minister Van Engelshoven, die een aantal krachtige uitspraken doet over de noodzaak van goed taal- en leesonderwijs. Er wordt vooruitgeblikt op de aanstaande Kinderboekenweek met Jozua Douglas, de schrijver van het Kinderboekenweekgeschenk 2018. We staan stil bij het succes van vier grote leesbevorderingsprojecten en nemen een kijkje bij de VoorleesExpress in Rotterdam en een van de koplopers van de Bibliotheek op school, de Koningin Emmaschool in Kampen. We spreken met de debuterende juryleden van het Beste Boek voor Jongeren; cabaretier Pieter Derks toont ons zijn boekenkast en Murat Isik, de winnaar van de Libris Literatuurprijs 2018, schrijft een column over zijn voormalige middelbare school. Uiteraard blikken we ook terug op interessante momenten uit de afgelopen jaargangen, waarin coryfeeën als Jan Terlouw, Dick Bruna en Sieb Posthuma aan het woord kwamen. In een extra bijlage geeft de redactie een kijkje achter de schermen. U kunt kennismaken met de journalisten, redacteuren en vormgever die Lezen met toewijding maken. Acht trouwe lezers ten slotte,  vertellen hoe Lezen hen inspireert in de dagelijkse praktijk.

De oplage van ons tijdschrift neemt nog steeds toe.

Contactpersoon bij Stichting Lezen
Coördinator communicatie en pr