Nieuwe Prinsengracht 89  1018 VR  Amsterdam   020 623 05 66  info@lezen.nl Stichting Lezen op Twitter Stichting Lezen op FacebookNieuwsbrief         Frysk  English  Contact  Login

Start zevende editie De Weddenschap

Datum: 
30 juni 2017

In de week van 30 oktober is de aftrap van  De Weddenschap. De leescampagne voor het vmbo en mbo van Stichting Lezen daagt leerlingen uit in zes maanden drie boeken te lezen. Iris van Lunenburg, Lennart Timmerman en LAKSHMI zijn de nieuwe uitdagers.

Doel van de campagne is alle leerlingen van het vmbo en mbo op een aansprekende manier met boeken in aanraking te laten komen. Veel leerlingen vinden lezen niet zo leuk, weten de weg niet naar leuke boeken of hebben moeite zich tot lezen te zetten. De Weddenschap biedt leerlingen suggesties voor boeken en een stimulans om te lezen. Alle Nederlandstalige boeken passend bij de leeftijd zijn toegestaan. Leesplezier staat voorop.
De leerlingen staan er niet alleen voor. Zij krijgen hulp van drie BN'ers. Iris van Lunenburg, Lennart Timmerman en LAKSHMI kiezen drie boeken die ze voor De Weddenschap gaan lezen. Zij zijn niet alleen de uitdagers maar ook coach. Op deze manier helpen ze de jongeren de finish te laten behalen.

                               

Prijzen De Weddenschap 2016-2017

Aan het eind van De Weddenschap zijn er mooie prijzen te verdelen. Dit jaar waren er 17 boekenpakketten, 3 dvd’s, 3 bioscoopkaarten en 5x2 vrijkaartjes voor pretpark Drievliet. Als hoofdprijs zijn er 12 overnachtingen voor twee met ontbijt in een Van der Valkhotel naar keuze, uitgedeeld. Verder ontvingen docenten Joke Hermans van het PiusX College in Bladel en Linda Ploumen van het Broeklandcollege in Hoensbroek cadeaubonnen voor het aanleveren van foto's van lezende leerlingen. Op het Groene Hart Rijnwoude uit Hazerswoude-Dorp tenslotte lazen meer dan 300 leerlingen drie boeken voor De Weddenschap. Voor deze geweldige prestatie ontvangt de school de Weddenschapstrofee en mogen zij een jeugdboekenschrijver naar keuze uitnodigen. Van harte gefeliciteerd allemaal!

De uitdagers

 LAKSHMI is singer-songwriter en toert met haar debuutshow door Nederland. Ze houdt van lezen, maar is vaak afgeleid door haar mobiel. Gaat het boek het winnen van de mobiel?

 

 

Lennart Timmerman speelde in Razend, de film naar het boek van Carry Slee en werd bekend als Raaf in de tv-serie SpangaS. Lennart leest alleen tijdens vakanties, heeft hij tijd genoeg voor De Weddenschap......?

 

 Iris van Lunenburg is verslaggever voor o.a. LINDA.tv en LINDAnieuws. In het programma ‘Iris test…’onderzoekt ze hoe mensen reageren op spannende, maatschappelijke vraagstukken. Ze leest graag en veel. Zullen de gekozen boeken uitdagend genoeg zijn?

 

De Weddenschap is een project van Stichting Lezen en wordt uitgevoerd door Media Mucho

Contactpersoon bij Stichting Lezen
Coördinator communicatie en pr