Nieuwe Prinsengracht 89  1018 VR  Amsterdam   020 623 05 66  info@lezen.nl Stichting Lezen op Twitter Stichting Lezen op FacebookNieuwsbrief         Frysk  English  Contact  Login

Nominaties Prijs van de Jonge Jury 2018 bekend

Datum: 
7 mei 2018

Voor de zeventiende editie van leesbevorderingsproject de Jonge Jury stemden ook dit schooljaar weer meer dan dertienduizend jongeren van twaalf tot en met zestien jaar op hun favoriete jeugdboek. De kanshebbers voor de Prijs van de Jonge Jury 2018 zijn Afgesloten (Natasza Tardio), Pijn (Mel Wallis de Vries) en Piratenzoon (Rob Ruggenberg).

Prijs van de Jonge Jury

Ook dit schooljaar werden leerlingen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs uitgedaagd om voor de Jonge Jury de elf Leestips van het Jonge Jury Boekgenootschap te lezen. Tot 1 mei stemden de jongeren via stemansichten, -formulieren en de online stemmodule op een van deze boeken of op een van de andere jeugdtitels uit 2017. De drie boeken met de meeste stemmen zijn genomineerd voor dé publieksprijs voor jeugdliteratuur en maken dus alle drie kans op de Prijs van de Jonge Jury 2018.

De genomineerde titels zijn:*

Afgesloten – Natasza Tardio (Uitgeverij Kluitman)
Pijn – Mel Wallis de Vries (Uitgeverij De Fontein)
Piratenzoon – Rob Ruggenberg (Querido)
*Op alfabetische volgorde van boektitel.

Dag van de Jonge Jury

De Prijs van de Jonge Jury wordt uitgereikt op woensdag 6 juni tijdens de Dag van de Jonge Jury in TivoliVredenburg te Utrecht. Naast de prijsuitreiking is er uitgebreide randprogrammering en gaan leerlingen in gesprek met hun favoriete auteurs. Ook is er een spetterend podiumprogramma met optredens van Melissa Lopes, dansgroep Furious Flow en Kaj van der Voort, die bekend werd met de boyband B-Brave.

Over de Jonge Jury

De Jonge Jury is het grootste leesbevorderingsproject voor jongeren uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Stichting Lezen en Passionate Bulkboek willen samen met scholen, bibliotheken en boekhandels ervoor zorgen dat jongeren met plezier lezen en dat ze een mening leren vormen over de boeken die ze lezen.

Contactpersoon bij Stichting Lezen