Nieuwe Prinsengracht 89  1018 VR  Amsterdam   020 623 05 66  info@lezen.nl Stichting Lezen op Twitter Stichting Lezen op FacebookNieuwsbrief         Frysk  English  Contact  Login

Mijn schoolbieb is top!

Datum: 
30 januari 2015

Wint uw mediatheek (v.o.) de Prijs voor de Beste Leesomgeving?


Om goed te kunnen lezen, is een fijne leesomgeving belangrijk. De Prijs voor de Beste Leesomgeving prikkelt leerlingen, docenten en mediathecarissen om stil te staan bij de leesomgeving bij hen op school. Wat is er goed, wat kan er beter? Dit jaar kunnen leerlingen in het voortgezet onderwijs voor de vijfde keer hun school nomineren voor de Prijs voor de Beste Leesomgeving.

Om meer aandacht te vestigen op de leesomgeving is de Prijs voor de Beste Leesomgeving in 2011 door Stichting Lezen en Passionate Bulkboek in het leven geroepen. Ook in 2015 kunnen leerlingen hun scholen weer nomineren voor de Prijs voor de Beste Leesomgeving. De mediatheek die wint, mag een boekenpakket uitzoeken op www.boekenopschool.nl t.w.v. € 1.000. De Tweede Prijs, is een aanmoedigingsprijs en wordt ter beschikking gesteld door de Beroepsvereniging Mediathecarissen Onderwijs, ter waarde van € 500 (incl. BTW).

Bij voorkeur zijn het de leerlingen die de eerste foto’s en een onderbouwing van hun inzending insturen. Docenten en mediathecarissen kunnen de leerlingen aansporen, assisteren en inspireren om de eerste stap tot aanmelding te doen, maar mogen ook zelf de foto insturen en daarmee hun school nomineren.
De deadline voor het aanmelden van scholen is 1 mei 2015.

Door een of meerdere foto’s van de leesomgeving op te sturen naar info@passionatebulkboek.nl, onder vermelding van PvdBLO en met als onderwerp ‘Mijn schoolbieb is top!’ wordt een school genomineerd.

In de mail moet het volgende staan:
- waarom de schoolbieb zo goed is
- de naam en adresgegevens van de school
- het e-mailadres van de mediathecaris

Nadat de school is aangedragen, wordt contact opgenomen met de mediathecaris om de inzending te completeren. In september worden de nominaties bekend gemaakt en in november volgt de feestelijke prijsuitreiking.

Voor meer informatie over de Prijs voor de Beste Leesomgeving kunt u contact opnemen met:
Passionate Bulkboek, Renée den Breems  010 – 276 26 26
Stichting Lezen, Desirée van der Zander  020 623 05 66

Contactpersoon bij Stichting Lezen
Coördinator communicatie en pr