Nieuwe Prinsengracht 89  1018 VR  Amsterdam   020 623 05 66  info@lezen.nl Stichting Lezen op Twitter Stichting Lezen op FacebookNieuwsbrief         Frysk  English  Contact  Login

Lezen op Wereldboekendag: Wat een feest !

Datum: 
23 april 2014

Op Wereldboekendag 23 april 2014 geeft Stichting Jarige Job aan 20.000 kinderen in huishoudens waar cadeaus niet vanzelfsprekend zijn een verjaardagsbox met daarin een extra traktatie: het kinderboek Wat een feest! In deze bundel staan fraai geïllustreerde verhalen van tien populaire kinderboekenauteurs zoals Paul van Loon, Francine Oomen en Carry Slee.

De eerste exemplaren van Wat een feest! worden vandaag overhandigd aan Stichting Jarige Job. De overhandiging vindt plaats in aanwezigheid van Kinderboekenambassadeur Jacques Vriens en de auteurs Vivian den  Hollander, Tosca Menten en Niki Smit én 22 basisschoolkinderen.

Voor Stichting Lezen is structurele aandacht voor lezen hoofdzaak. Stichting Lezen wil dat ieder kind de kans krijgt een lezer te worden. Daarom is er een Kinderboekenambassadeur en daarom kunnen nieuwgeboren baby’s in Nederland via BoekStart met hun ouders kennismaken met boeken en de bibliotheek. In 2013 hebben 54.000 kinderen van BoekStart gebruik gemaakt, dat is ruim 30% van alle geboren baby’s, www.boekstart.nl
Kinderboekenambassadeur Jacques Vriens noemt het een mooi gebaar van Stichting Jarige Job “Wat mij betreft krijgt elk kind elk jaar een klassieker cadeau. Iedereen moet plezier aan lezen kunnen beleven. Kinderen die niet zo gemakkelijk via hun ouders boeken krijgen, kunnen nu kennismaken met boeiende verhalen. Dat is belangrijk omdat lezen verbeelding en je inleven in andere mensen is én het zeker ook de schoolprestaties positief beïnvloedt.”

Noot voor de redactie:
Wat een feest! verschijnt in het kader van Wereldboekendag en wordt uitgegeven door Uitgeverij Unieboek/Het Spectrum. Het is voor iedereen te koop voor slechts € 2,99, waarvan € 0,25 naar Stichting Jarige Job gaat. Voor meer informatie over deze uitgave: Taïs Vezo,  telefoon: 030 – 7998 323, e-mail: tais.vezo@unieboekspectrum.nl. 
 

Contactpersoon bij Stichting Lezen
Coördinator communicatie en pr