Nieuwe Prinsengracht 89  1018 VR  Amsterdam   020 623 05 66  info@lezen.nl Stichting Lezen op Twitter Stichting Lezen op FacebookNieuwsbrief         Frysk  English  Contact  Login

FEESTELIJKE AFTRAP CAMPAGNE VAKANTIELEZEN

Datum: 
23 juni 2017

Op woensdag 21 juni vond, op basisschool De Triangel in Appingedam, de feestelijke  aftrap van de landelijke campagne Vakantielezen plaats. Kinderboekenambassadeurs Hans & Monique Hagen gaven het startsein.

Vakantielezen

De zomer is begonnen en de vakanties zijn in zicht. Voor kinderen betekent dat buiten spelen, zwemmen en even geen school. Maar om te voorkomen dat het leesniveau van de kinderen in de vakantieperiode achteruitgaat, organiseert Stichting Lezen met steun van Stichting Kinderpostzegels Nederland en de Bibliotheken, opnieuw het project Vakantielezen. Leerlingen uit groep 3 en 4 ontvangen een aantrekkelijk Vakantieleestasje met een taalspelboekje, een leesbingo, het Zwijsen- zomerboek, een Vakantiebieb-kaart, een exemplaar van Kidsweek en zelfgekozen schoolbiebboeken. Zo’n 95 scholen in krimp- en anticipeergebieden doen mee. De tasjes worden uitgereikt tijdens een feestelijke aftrapbijeenkomst op school waarbij ook de ouders worden uitgenodigd. Ouders krijgen verdere informatie over het project via filmpje en Facebookpagina: Vakantielezen.

De VakantieBieb-app

Naast het leesvoer dat kinderen voor hun vakantie uitzoeken in de bibliotheek, kunnen ze ook gebruik maken van de VakantieBiep-app. Tot en met 31 augustus kunnen de kinderen deze speciale app gratis downloaden op een smartphone of tablet. In deze app kunnen de kinderen kiezen uit 30 super leuke e-books die ze kunnen downloaden. Vanaf 1 juli aanstaande komen er ook e-books voor volwassenen bij. De app is gratis en voor iedereen. Ook als je geen lid bent van de bibliotheek.

Vakantielezen is een cadeau van Stichting Kinderpostzegels Nederland en wordt mede mogelijk gemaakt door Uitgeverij Zwijsen en de Bibliotheek.

Contactpersoon bij Stichting Lezen
Coördinator communicatie en pr