Nieuwe Prinsengracht 89  1018 VR  Amsterdam   020 623 05 66  info@lezen.nl Stichting Lezen op Twitter Stichting Lezen op FacebookNieuwsbrief         Frysk  English  Contact  Login

Deelnemende scholen SNS REAAL Fonds DICHTERSTOURNEE bekend

Datum: 
25 januari 2013

Bijna honderd scholen hebben zich aangemeld voor de SNS REAAL Fonds DICHTERSTOURNEE, hiervan zijn er tien geselecteerd.  Tijdens de Poëzieweek (31 januari – 6 februari) trekt de SNS REAAL Fonds DICHTERSTOURNEE langs deze tien middelbare scholen. De scholen zijn op basis van motivatie, onderwijstype en vestigingsplaats gekozen. De tournee bereikt zo een breed publiek in het hele land.

De SNS REAAL Fonds DICHTERSTOURNEE trekt dit jaar voor het eerst door het land. Op initiatief van Stichting Lezen, en mogelijk gemaakt door SNS REAAL Fonds, bezoekt een vijftal dichters middelbare scholen in heel Nederland. Deelnemende dichters zijn: Ellen Deckwitz, Tjitske Jansen, Erik Bindervoet, Tsead Bruinja en Ted van Lieshout. Het slot van de tournee vindt plaats tijdens het Gedichtenbal, de feestelijke afsluiting van de Poëzieweek in de Stadsschouwburg Amsterdam.

Stichting Lezen wil met de SNS REAAL Fonds DICHTERSTOURNEE scholieren in het hele land trakteren op een dichtersoptreden en ze betrekken bij de Poëzieweek. De bezoekende dichters dragen niet alleen voor uit eigen werk, maar vertellen ook waarom poëzie van andere dichters hen zo raakt. De dichters ontwerpen een speciaal programma voor deze tournee. Daarbij is ook de dialoog met de leerlingen van belang. Presentatoren Neske Beks en André Accord flankeren de dichters afwisselend, om ervoor te zorgen dat er een levendig gesprek kan ontstaan. Telkens bezoeken twee dichters een school.

Programma SNS REAAL Fonds DICHTERSTOURNEE
Donderdag 31 januari – Ted van Lieshout en Tsead Bruinja onder begeleiding van André Accord
Esdal College in Emmen & Het Hogeland College in Wehe den Hoorn
Vrijdag 1 februari - Ted van Lieshout en Tsead Bruinja onder begeleiding van André Accord
Havotop Burgum in Burgum & Etty Hillesum Lyceum in Deventer
Maandag 4 februari – Tjitske Jansen en Erik Bindervoet onder begeleiding van Neske Beks
Cosmicus College in Rotterdam & RSG Broklede in Breukelen
Dinsdag 5 februari – Tjitske Jansen en Erik Bindervoet onder begeleiding van Neske Beks
Gymnasium Bernrode in Heeswijk-Dinther & Sint-Janscollege in Hoensbroek
Woensdag 6 februari - Tjitske Jansen, Ellen Deckwitz en Erik Bindervoet onder begeleiding van Neske Beks?
Arte College in Almere & Pallas Athene College in Ede.

De Dichterstournee wordt mogelijk gemaakt door SNS REAAL Fonds.

 

Noot voor de pers:
Wilt u een aflevering uit de tournee meemaken, informeer dan bij Stichting Lezen naar de mogelijkheden. Telefoon: 020 62 30 566
Contactpersonen: Daan Beeke (projectleider Voortgezet onderwijs)
Desirée van der Zander (pers).

Contactpersoon bij Stichting Lezen
Coördinator communicatie en pr