Nieuwe Prinsengracht 89  1018 VR  Amsterdam   020 623 05 66  info@lezen.nl Stichting Lezen op Twitter Stichting Lezen op FacebookNieuwsbrief         Frysk  English  Contact  Login

Gezocht: stagiair(e)

Voor de inrichting en uitwerking van de website www.lezeninhetvmbo.nl zoeken Stichting Lezen en SLO, Nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling, een stagiair(e) die een HBO/WO-bachelor of master volgt in de richting van communicatie of taal- en letterkunde. Het gaat om een kortlopende stage van 3 á 4 dagen per week in september en oktober 2018 met een mogelijke uitloop in november. Locaties: Amsterdam (Stichting Lezen) en Utrecht (SLO).

Stichting Lezen en SLO werken samen aan de ontwikkeling van een website die zich richt op professionals die te maken hebben met lezen voor vmbo-leerlingen, zoals docenten, medewerkers van de school- of openbare bibliotheek en lerarenopleiders.

De website zal niet alleen aandacht geven aan recente achtergronden over het belang van lezen en leesbevordering, en aan leesbeleid, maar juist ook ruimte bieden voor praktische aspecten, zoals best practices, lesvoorbeelden en leescampagnes die zich richten op het vmbo.

Tijdens je stage verzamel je achtergrondartikelen, verzamel en evalueer je lesvoorbeelden en goede praktijken. Je levert content voor de website aan en doet concrete voorstellen voor ontsluiting van informatie en materialen, geschikt voor de doelgroep. Lijkt het jou interessant om mee te werken aan de totstandkoming van deze website? En herken je jezelf in onderstaande eigenschappen?

  • Je hebt affiniteit met het vmbo-onderwijs;
  • Je hebt affiniteit met lezen en leesbevordering;
  • Je bent vaardig in het zoeken van geschikte achtergrondartikelen en –materialen;
  • Je hebt ervaring met het schrijven voor websites en het aanleveren van content;
  • Je bent proactief en creatief;
  • Je bent daadkrachtig en neemt initiatief;
  • Je kunt zowel goed samenwerken als zelfstandig aan de slag.

Heb je interesse, stuur dan een sollicitatiebrief en je cv naar Gerdineke van Silfhout (g.vansilfhout@slo.nl) en Peter van Duijvenboden (pvanduijvenboden@lezen.nl). Reageren kan tot 22 augustus 2018.

Contactpersoon bij Stichting Lezen
coördinator projectontwikkeling en innovatie