Nieuwe Prinsengracht 89  1018 VR  Amsterdam   020 623 05 66  info@lezen.nl Stichting Lezen op Twitter Stichting Lezen op FacebookNieuwsbrief         Frysk  English  Contact  Login
Datum: 
13 oktober 2014

November staat traditiegetrouw in het teken van Nederland Leest, een van de grootste leescampagnes van Nederland. Bijna een miljoen lezers zullen Een vlucht regenwulpen van Maarten ’t Hart (her)lezen. Dat zijn voornamelijk bibliotheekleden, die het boek gratis kunnen afhalen bij de bibliotheek. Maar ook duizenden scholieren doen mee, want honderden deelnemende scholen zullen het boek verspreiden onder hun leerlingen. Twee geheel vernieuwde websites helpen de docenten om succesvol mee te doen aan Nederland Leest en aan Nederland Leest Live!

Op de mooi vormgegeven website www.nederlandleest.nl/school staan niet alleen tips om het boek te introduceren in de klas. De docent krijgt in korte tekstjes veel informatie over het boek aangereikt, compleet met audiovisuele bronnen die zij op hun digibord in de klas kunnen vertonen. Zo is de prachtige uitzending van Benali Boekt terug te zien. En er zijn recensies te vinden, met suggesties voor vragen.

Nederland Leest Live!

Een tweede website (in dezelfde vormgeving) is de portal naar Nederland Leest Live!, de online literaire talkshow  waaraan ongeveer honderd klassen actief deelnemen. Leerlingen uit deze klassen maken creatieve verwerkingsopdrachten bij het boek, zoals het maken van een boektrailer of het schrijven van een lied. De winnende uitwerkingen krijgen een plek in de uitzending op 26 november. Deze uitzending wordt door honderden klassen live bekeken, op school of in de bibliotheek.


Over Nederland Leest

Tijdens de campagneperiode van Nederland Leest (1 t/m 30 november) geven bibliotheken gratis het boek Een vlucht regenwulpen van Maarten ’t Hart aan hun leden. De speciale scholiereneditie is via de bibliotheek te verkrijgen voor scholen die zich tijdig hebben aangemeld. In de boekwinkel is een luxe editie van het boek te koop.
Nederland Leest is een campagne van Stichting Bibliotheek.nl en Stichting CPNB. De scholiereneditie en de docentenwebsite komen tot stand met steun van Stichting Lezen. Nederland Leest Live! is een project van Stichting CPNB en Stichting Lezen. De genoemde websites werden ontwikkeld en gerealiseerd door Wildsea.