Nieuwe Prinsengracht 89  1018 VR  Amsterdam   020 623 05 66  info@lezen.nl Stichting Lezen op Twitter Stichting Lezen op FacebookNieuwsbrief         Frysk  English  Contact  Login

Mees van Santen is de voorleeskampioen van 2013

Mees van Santen (11 jaar) uit Zwolle heeft op 29 mei de twintigste landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. HKH Prinses Laurentien was aanwezig bij de landelijke finale en heeft de prijs uitgereikt. Mees ontving de bronzen voorleestrofee uit handen van Roan Pronk, de voorleeskampioen van 2012. Tijdens de finale las Mees voor uit het boek Juffrouw Pots van Tosca Menten. [nieuwsbericht]

Foto: Jørgen Koopmanschap

Kinderdirecteur

Mees mag zich nu een heel jaar lang De Nationale Voorleeskampioen 2013 noemen. Daarnaast wordt Mees een jaar lang kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum. Mees krijgt een belangrijke rol bij de start van tentoonstellingen en evenementen en zal er op toezien dat het museum leuke dingen organiseert voor kinderen van 3 tot en met 13 jaar.

Jury

De jury bestond dit jaar uit juryvoorzitter Jacques Vriens (schrijver),  Bibi Dumon Tak (schrijfster), Siemon de Jong (bekend van het programma ‘taarten van Abel’) en Truuske Sanders (deskundige leesbevordering). Zij vonden dat Mees goed gebruik maakte van tempowisselingen en goed contact maakte met het publiek. Ondanks de spanning spatte het plezier van het voorlezen af.

Mees zit op Basisschool Het Mozaïek in Zwolle. Als tweede eindigde Zwaan Noorlander uit Gelderland en als derde Noah Suliman uit Noord Holland. Alle finalisten ontvingen een oorkonde en een boekenbon. De winnende basisschool kreeg een wisseltrofee mee.