Nieuwe Prinsengracht 89  1018 VR  Amsterdam   020 623 05 66  info@lezen.nl Stichting Lezen op Twitter Stichting Lezen op FacebookNieuwsbrief         Frysk  English  Contact  Login

Lezen Centraal 2016

Datum: 
11 februari 2016

Van boeken word je beter

We kunnen het lezen van boeken natuurlijk beschouwen als een nuttig en aangenaam tijdverdrijf en het daarbij laten. Het brengt ontspanning, informatie en kennis. Maar misschien doet lezen wel meer. Je wordt er beter van, vinden sommigen. Taliger. Intelligenter. Empathischer. Gezonder. Dat is nogal wat. Of het ook klopt? De fervente lezer twijfelt er niet aan. Maar wat laten resultaten uit onderzoek ons zien? En wat leren ervaringen uit de praktijk?

 

 

Lezen Centraal 2016 buigt zich over de opbrengsten van lezen. Keynotesprekers Jane Davis en Arko Oderwald doen dat in het plenaire ochtenddeel van het programma. In de middag komt het thema aan de orde in praktijkgerichte sessies en tijdens schrijversoptredens van Mano Bouzamour, Wilma Geldof, Oek de Jong, Enne Koens en Bette Westera. Alex Boogers sluit af met een lezing naar aanleiding van zijn veelbesproken schotschrift De lezer is niet dood.