Nieuwe Prinsengracht 89  1018 VR  Amsterdam   020 623 05 66  info@lezen.nl Stichting Lezen op Twitter Stichting Lezen op FacebookNieuwsbrief         Frysk  English  Contact  Login
Datum: 
23 maart 2016

Jan Paul Schutten, de Kinderboekenambassadeur, roept via de wedstrijd Help de Kinderboekenambassadeur! de hulp in van alle schoolkinderen. Hij zoekt namelijk een steengoede campagne die duidelijk maakt hoe leuk lezen is. Bijvoorbeeld een poster die laat zien hoe spannend, komisch of ontroerend boeken zijn. Of die laat zien hoe je er slimmer, vrolijker en grappiger van wordt.

De wedstrijd gaat op 11 maart van start en duurt tot en met 13 mei 2016. Samen met een deskundige jury beoordeelt Jan Paul Schutten wie de winnaar is. De winnende inzending wordt door een echt reclamebureau uitgewerkt en komt op alle scholen te hangen. Bovendien ontvangt de school van de winnaar een pakket boeken zo hoog als de langste leerling van de school!

Ben je leerkracht en wil je met jouw leerlingen meedoen aan deze wedstrijd?
Vraag een gratis digitaal deelnamepakket aan door een mailtje te sturen naar leescoalitie@lezen.nl en je krijgt de lesmodule zo spoedig mogelijk per email toegestuurd.

Je kunt als leerkracht zelf bepalen wanneer je met de wedstrijd van start gaat. Inzendingen kunnen worden ingestuurd tot 13 mei. Ook bibliotheken kunnen een deelnamepakket aanvragen: kinderen kunnen namelijk klassikaal meedoen, met een groepje, maar ook individueel.

Lees ook de wedstrijdvoorwaarden.

Bekijk hier de oproep: 

Dit artikel verscheen eerder op www.2016jaarvanhetboek.nl