Nieuwe Prinsengracht 89  1018 VR  Amsterdam   020 623 05 66  info@lezen.nl Stichting Lezen op Twitter Stichting Lezen op FacebookNieuwsbrief         Frysk  English  Contact  Login
Datum: 
24 september 2014

Grote namen en inspiratie op tweejaarlijks symposium

Op dinsdag 11 november vindt de Dag van het Literatuuronderwijs plaats, het grootste symposium voor iedereen die zich bezighoudt met literatuureducatie. Sprekers dit jaar zijn o.a. Arnon Grunberg, Aidan Chambers, Joke van Leeuwen, Annejet van der Zijl, Thomas Vaessens en Geert Buelens.

Lijst of lezer

Het thema van de dag is ‘Lijst of lezer’. Welke plek krijgt de leeslijst binnen het literatuuronderwijs? Is hij leidend omdat cultuuroverdracht centraal staat? Of op de achtergrond omdat de jonge lezer eerst aansluiting bij zijn belevingswereld zoekt in zijn literaire ontwikkeling? Auteurs, professionals uit het literatuuronderwijs en wetenschappers buigen zich over deze en andere vragen. U krijgt gerichte en praktische informatie aangereikt en u kunt uw mening en ervaringen uitwisselen met vakgenoten.
 

Programma

Het actuele programma staat op www.dagvanhetliteratuuronderwijs.nl. Voor docenten op alle onderwijsniveaus in het voortgezet onderwijs zijn er workshops, masterclasses en lezingen. Daarbij kunnen bezoekers kiezen uit onderwerpen als poëzie, non-fictie, graphic novel, literatuurgeschiedenis en de leesomgeving.

Kaarten

Kaarten voor toegang tot de Dag van het Literatuuronderwijs (inclusief lunch, deelnamecertificaat en toegang tot het Handboek Literatuuronderwijs 2015-2016) zijn beschikbaar in de webshop voor € 225,-. Studenten (leraren en docenten in opleiding) volgen een speciaal programma voor € 49,95.
 

Over de Dag van het Literatuuronderwijs

De Dag van het Literatuuronderwijs is het grootste symposium voor iedereen die zich bezighoudt met literatuureducatie. Bezoekers krijgen gerichte en praktische informatie aangereikt en kunnen hun mening en ervaringen uitwisselen met vakgenoten. Meteen toepasbare lesideeën en doorlopende verdieping vindt zijn na afloop terug te vinden in het Handboek Literatuuronderwijs 2015–2016.

De Dag van het Literatuuronderwijs is een initiatief van Passionate Bulkboek. Het programma komt tot stand i.s.m. Stichting Schrijver School Samenleving en Stichting Lezen.